ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Ξεκίνησε η καμπάνια των Οικολόγων Πρασίνων για την Κοπεγχάγη

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Ξεκίνησε η καμπάνια των Οικολόγων Πρασίνων για την Κοπεγχάγη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ξεκίνησε η καμπάνια των Οικολόγων Πρασίνων για την Κοπεγχάγη   Ξεκίνησε η καμπάνια των Οικολόγων Πρασίνων για την Κοπεγχάγη Icon_minitimeΠαρ Νοε 13, 2009 7:35 pm

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr , ecogreens@nath.gr

Αθήνα: Ακαδημίας 98-100, 10677, τηλ. 210.3306301-4, fax 210.3834390

Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196



12.11.2009



«ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ»





Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν τις θέσεις τους για τη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης καθώς και τις προτάσεις τους για μια ενεργειακή επανάσταση στην Ελλάδα. Ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης, ενεργοποίησης και πολιτικής πίεσης με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο Τάσος Κρομμύδας, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων για θέματα κλίματος και ενέργειας, «το κλίμα αλλάζει πολύ πιο γρήγορα από όσο είχε υπολογίσει η τελευταία έκθεση του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή. Στην Κοπεγχάγη οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων πρέπει να προχωρήσουν σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία με στόχους, χρονοδιαγράμματα, μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής της και με οικονομικά μέσα για ενίσχυση των αναπτυσσόμενων χωρών. Οι θέσεις της ΕΕ για «20-20-20 μέχρι το 2020» είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά εντελώς ανεπαρκείς. Καλύπτουν μόλις το 50% των απαιτήσεων που θέτουν οι ειδικοί επιστήμονες. Μόνο πολιτικές συμβατές με τα συμπεράσματα των επιστημόνων έχουν νόημα μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο».

Ο Ν. Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, παρουσίασε ένα σχέδιο για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η χώρα μας ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά πρωτοβουλιών. «Η κυβέρνηση με κάθε μέσο και ευκαιρία πρέπει να πιέζει για δέσμευση των ανεπτυγμένων κρατών να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 30-40% το 2020 και κατά τουλάχιστον 90% το 2050 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και μόνο από εγχώριες δράσεις. Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία πρέπει να αποτελείται όχι μόνο από κυβερνητικούς και κρατικούς εκπροσώπους αλλά και από εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων. Ταυτόχρονα, ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα ένα φόρουμ διάλογου με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων, επιστημονικών φορέων και των κομμάτων για να αποφασιστούν μέσα από διαβούλευση οι δεσμεύσεις της χώρας ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στην Κοπεγχάγη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε μια ειρηνική επανάσταση για το κλίμα και την ενέργεια που θα στηριχθεί σε βαθιές αλλαγές της οικονομίας, της ενεργειακής πολιτικής αλλά που θα συμβάλλει στη δημιουργία 100-150.000 νέων πράσινων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και στην αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας όσο και των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά ζητάμε: Να μην κατασκευαστεί καμία νέα λιγνιτική μονάδα. Να εκπονηθεί φιλόδοξο πρόγραμμα με ευρωπαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους συνολικού ύψους 5 δις ευρώ μέχρι το 2015 για την ενεργειακή αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων κτιρίων. Αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών και κατοχύρωση του περπατήματος και της ποδηλασίας ώστε το 2020 μόλις το 30% των μετακινήσεων στις πόλεις να γίνονται με ΙΧ.»

Όπως δήλωσε ο Κώστας Κατώπης, υπεύθυνος των Οικολόγων Πράσινων για θέματα κλίματος-ενέργειας, «Ειδικότερα για τις ΑΠΕ, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το στόχο που ξεκαθάρισε πλέον η κυβέρνηση για 20% διείσδυση στο συνολικό ισοζύγιο ενέργειας μέχρι το 2020. Τώρα όμως απαιτείται ο στόχος αυτός να εξειδικευθεί με ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης μέσα από ενδιάμεσους χρονικά στόχους, από επιμέρους στόχους για κάθε τεχνολογία ΑΠΕ (αιολική, μικρά υδροηλεκτρικά, ηλιακή, βιομάζα, γεωθερμία κλπ) και από στόχους για κάθε τομέα δραστηριότητας (ηλεκτρισμός, μεταφορές, κτίρια). Απαιτείται επίσης να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός παρακολούθησης, ώστε να μη μείνει ο στόχος αυτός μια φιλόδοξη εξαγγελία.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ που εξήγγειλε η νέα υπουργός και ζητάμε να διατεθεί αρκετός χρόνος διαβούλευσής του, ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες συναινέσεις. Επισημαίνουμε ότι απαιτείται να δοθούν θεσμικά και οικονομικά κίνητρα για την αξιοποίηση όλων των τεχνολογιών ΑΠΕ, σε όλες τις κλίμακες και από όλους τους φορείς, είτε αυτοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, Δήμοι, πολίτες ή συνεταιρισμοί πολιτών.»



Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων στο πλαίσιο της καμπάνιας:

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->η επόμενη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου στις 21 και 22 Νοεμβρίου θα γίνει στη Μεγαλόπολη, αναδεικνύοντας και συμβολικά την προτεραιότητα του ενεργειακού ζητήματος. Θα πραγματοποιηθεί συμβολική ποδηλατοπορεία προς το σταθμό της ΔΕΗ

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->Θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Μέσα στο επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στη Λαμία (13/11), την Πάτρα (25/11), τον Πύργο (25/11)

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->Σχεδιάζεται επίσης ένα ναυλωμένο «τρένο της κλιματικής αλλαγής», που θα καλύψει τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέχρι Φλώρινα και Κοζάνη σε συνδυασμό με τοπικές εκδηλώσεις και συμβολικές δράσεις.

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, θα βρίσκεται στην Κοπεγχάγη τις μέρες της διάσκεψης. Καθημερινές ανταποκρίσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου θα δημοσιεύονται στο www.oikologoiprasinoi.eu

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->Υποστήριξη της καμπάνιας περιβαλλοντικών οργανώσεων για συγκέντρωση υπογραφών και επιστολές στον Έλληνα πρωθυπουργό.

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->Διοργάνωση δράσεων σε μεγάλες πόλεις της χώρας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης.



Γραπτή δήλωση έστειλε από τις Βρυξέλλες και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος ο οποίος έπρεπε να βρίσκεται σήμερα σε Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες: "Οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για το κλίμα ενόψει Κοπεγχάγης, είναι πολύ κατώτερες από όσα ζητούν οι ειδικοί επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Από πρωτοπόρος στην προώθηση του Κιότο τα προηγούμενα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς διολισθαίνει σταδιακά σε ρόλο απρόθυμου συμμέτοχου. Ζητείται επειγόντως πολιτική βούληση, γιατί η κλιματική αλλαγή δε θα προσαρμοστεί στους δικούς μας ρυθμούς. Η παρουσία μου στην Κοπεγχάγη εκφράζει την προτεραιότητα που δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στα ζητήματα της ενέργειας και του κλίματος".



Η Εκτελεστική Γραμματεία



Περισσότερες πληροφορίες: Τάσος Κρομμύδας 6945 940916

Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070






--
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Ξεκίνησε η καμπάνια των Οικολόγων Πρασίνων για την Κοπεγχάγη
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων
» ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
» Συνάντηση Οικολόγων Πρασίνων και Συνασπισμού
» Ολοκλήρωση του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων
» ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: