ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ    ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   Icon_minitimeΔευ Ιουλ 05, 2010 5:17 am

2.7.2010

Για μια ακόμα φορά τις τελευταίες μέρες:
• Άλλοι 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ποταμό Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.
• Στον Άγιο Παντελεήμονα, ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μαγαζιά και σπίτια μεταναστών, βρίζοντας και βιαιοπραγώντας, με την αστυνομία παρούσα και αδρανή.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την οδύνη μας για τους ανθρώπους που χάνονται πλάι μας, προσπαθώντας να ξεφύγουν άλλοτε από την απόλυτη φτώχεια κι άλλοτε από πολέμους και απάνθρωπα καθεστώτα στις πατρίδες τους. Εκφράζουμε επίσης την οδύνη μας για τις βιαιοπραγίες εναντίον μεταναστών που ζουν στις γειτονιές της Αθήνας και κινδυνεύουν από μισαλλόδοξες μειονότητες Ελλήνων, οι οποίοι μας προσβάλλουν, μας εκθέτουν και θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι οι αρχές στα σύνορα πρέπει να σώζουν τις ζωές που κινδυνεύουν αντί να φροντίζουν για τη μείωση του αριθμού των παράτυπα εισερχομένων. Πολλοί από αυτούς είναι πρόσφυγες και η χώρα μας έχει διεθνή και εσωτερική νομική υποχρέωση να τους παρέχει ανθρώπινα κέντρα υποδοχής, ασφαλή πρόσβαση στις διαδικασίες απόκτησης πολιτικού ασύλου, στέγη, τροφή, περίθαλψη και άδεια εργασίας. Θυμίζουμε ότι μόλις λίγο πάνω από 1% είναι οι θετικές απαντήσεις στα αιτήματα χορήγησης ασύλου και επισημαίνουμε ότι όσο περισσότερο σκληραίνουν τα μέτρα στα σύνορα, τόσο πιο επικίνδυνους τρόπους θα εφευρίσκουν τα κυκλώματα των διακινητών και τόσο περισσότερες ζωές θα κινδυνεύουν.
Θεωρούμε, τέλος, χρήσιμο να υπογραμμίσουμε ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις πολιτογράφησης αλλοδαπών περιορίζονται σε λίγες δεκάδες, ίσως λόγω του κινδύνου της γραφειοκρατίας και της απαξιωτικής συμπεριφοράς που ελλοχεύουν και αποθαρρύνουν όσους το δικαιούνται, ίσως επειδή ο δυτικός παράδεισος τελευταία δείχνει το οικονομικά, πολιτικά και ηθικά χρεοκοπημένο πρόσωπό του... Καταρρέει συνεπώς σαν χάρτινος πύργος η έτσι κι αλλιώς σαθρή και μισαλλόδοξη επιχειρηματολογία περί "δημογραφικής αλλοίωσης" των πολέμιων του νόμου 3838/2010 για την ελληνική ιθαγένεια και υποστηρικτών της ανώτερης ταυτότητας του έθνους και της ιδιαιτερότητας του ελληνικού αίματος.
Η φοβική αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων, σε επίπεδο κρατικής πολιτικής αλλά και κοινωνικών αντιλήψεων, οδηγεί μόνο σε άλματα προς τα πίσω για όλους μας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ριζικά αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική.

Η Θεματική Ομάδα Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Ας παρουμε πίσω κάθε ευρώ πού έκλεψαν από τον ελληνικό λαό.
» Προς ηλεκτρική διασύνδεση Ευρώπης – Αφρικής;
» Κοπεγχάγη:Ένα βήμα μπροστά, αλλά προς τον γκρεμό
» Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη
» Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι βιώσιμος τουρισμός και πλούτος για όλους μας.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: