ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Icon_minitimeΔευ Μάης 04, 2009 6:52 pm

Δε δεχόμαστε να θυσιάζουμε και αυτή την ανάσα μας


Οι Οικολόγοι Πράσινοι με ψήφισμά τους που υιοθετήθηκε ομόφωνα στην Παναττική Συνδιάσκεψή τους που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου, καταθέτουν τις παρακάτω θέσεις ως πλαίσιο αρχών για κάθε περαιτέρω παρέμβαση στο Υμηττό:
α) Είναι αναγκαία η τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού (1978) προς την κατεύθυνση πολύ ισχυρότερης προστασίας του βουνού.
β) Για περιβαλλοντικούς, οικονομικούς αλλά και κυκλοφοριακούς λόγους είναι αναγκαία η εγκατάλειψη της πολιτικής «προώθησης της χρήσης του ΙΧ» και η συστηματική προώθηση των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς, καθώς και υποδομών για ήπια μετακίνηση στην πόλη όπως ποδηλατοδρόμοι, πεζόδρομοι κλπ.
γ) Για την αντιμετώπιση των οικιστικών πιέσεων, είναι αναγκαία η ουσιαστική αποκέντρωση σε εθνικό επίπεδο, με τόνωση της περιφέρειας αντί της παραπέρα επέκτασης της υδροκέφαλης πρωτεύουσας προς τους ελεύθερους χώρους της Αττικής.

Αυτές οι θέσεις μας οδηγούν σε απόλυτη αντίθεση με τα σχέδια των νέων αυτοκινητοδρόμων που προγραμματίζει να κατασκευάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ στον Υμηττό. Απορρίπτουμε επίσης το επικίνδυνο σχέδιο νέου ΠΔ που αποδυναμώνει ακόμη και το σημερινό καθεστώς προστασίας του βουνού. Συντασσόμαστε με τα κινήματα πολιτών, τοπικά αλλά και ευρύτερα, για την αποτροπή αυτών των σχεδιασμών.
Με το σχέδιο για τα νέα οδικά έργα, μεγάλο μέρος του υπό προστασία Υμηττού (ζώνες Α και Β χαρακτηρισμένες περιοχές NATURA) θυσιάζεται, χιλιάδες δένδρα κόβονται, αρχαιολογικοί χώροι αφανίζονται, αισθητικά τερατουργήματα τσιμέντου δημιουργούνται στο βουνό κλπ.
Αναγνωρίζοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή της Ηλιούπολης, καλούμε το ΥΠΕΧΩΔΕ να προβεί σε παρεμβάσεις στην περιοχή αφήνοντας αλώβητο τον Υμηττό.
Καλούμε τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να σταματήσει να προσβάλει βάναυσα τη λογική και να υποτιμάει τη νοημοσύνη των πολιτών χαρακτηρίζοντας τους αυτοκινητοδρόμους ως «το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Αττική». Αν πράγματι θέλει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει παρά να προωθήσει από σήμερα (και όχι μετά από 1 χρόνο) μια σοβαρή περιβαλλοντική πολιτική. Είναι γνωστό ότι για το περιβάλλον ισχύει το «αν μπορείς να κάνεις κάτι σήμερα μην το αφήνεις για αύριο», αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Παρακαλούμε βρείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο της απόφασης.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΝΕΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ:
» Όχι εκπαιδευτικά συγκροτήματα στον Υμηττό

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: