ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 "ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

"ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: "ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"   "ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ" Icon_minitimeΤρι Δεκ 01, 2009 7:22 pm

Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι ένα πολύπλοκο, πολύπλευρο & πολυσύνθετο κοινωνικό, οικονομικό, ψυχολογικό, προσωπικό, πολιτικό, νομικό, πρόβλημα και απαιτεί εξ' ίσου πολύπλευρες, ολιστικές και καλά μελετημένες λύσεις. Κανένα "μαγικό ραβδί" δεν υπάρχει να δώσει λύσεις, ακόμη κι αν αυτό λέγεται "αποποινικοποίηση" με την οποία θεωρητικά συμφωνούμε, αλλά μόνο ως μέρος ενός συνόλου μακροπρόθεσμων πολιτικών πρόληψης και θεραπείας.
Θέλουμε λοιπόν το πρόβλημα να μελετηθεί και να συζητηθεί σε βάθος, από πολλές σκοπιές, (επιστημονικές προσωπικές και βιωματικές) ώστε οι τελικές μας προτάσεις να είναι ολοκληρωμένες και σφαιρικές , να συνεισφέρουν θετικά προς τη λύση με νέες εφαρμόσιμες ιδέες πέρα από μια απλή διακήρυξη ήδη γνωστών γενικών θέσεων.
Αντίθετα, το κείμενο της επιστολής προς τον πρωθυπουργό τείνει να είναι μονόπλευρο και υπεραπλουστευτικό, μοιάζοντας να λέει ότι αν οι απαγορευτικές και κατασταλτικές πολιτικές καταργηθούν, αυτό δεν θα αρκέσει για να λυθεί το πρόβλημα. Στην πράξη όμως όλοι ξέρουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σύνθετο, και αν δεν συνοδευτεί από πολλά πρόσθετα προληπτικά και επικουρικά μέτρα σε πολλαπλά πεδία, μπορεί ακόμη και να χειροτερέψει.
Αρχίζοντας από την παιδεία και την ποιότητα ζωής και φτάνοντας σε σοβαρές τομές σε όλο το φάσμα των προβλημάτων της κοινωνίας, όπου ενδημούν και οι βαθιές αιτίες της προσφυγής στη χρήση, που εκμεταλλεύονται οι μαφίες, μια επιπόλαιη αποποινικοποίηση αποκομμένη από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Δυστυχώς η επιστολή ελάχιστα αναφέρεται στην επιτακτική ανάγκη σωστής, απλής και κατανοητής αλλά επιστημονικής και σφαιρικής πληροφόρησης για τις αληθινές συνέπειες των διαφόρων νόμιμων και παράνομων ουσιών, που πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες για να είναι ένα από τα κλειδιά της μείωσης της χρήσης.
Αυτό θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο της πολιτικής μας σε ένα πρώτο απαραίτητο στάδιο πριν από κάθε άλλο καθώς δεν αναφέρεται η επιστολή επαρκώς στις αιτίες της χρήσης αλλά και στις πολύπλευρες συνέπειες από αυτήν, για τα άτομα και το κοινωνικό σύνολο , είτε η χρήση είναι νόμιμη είτε παράνομη.
Η διάθεση ουσιών από το κράτος, όπως συνοπτικά προτείνεται στην εν λόγω επιστολή, μας δημιουργεί επί του παρόντος πολλά ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή της αλλά και το κόστος. Θα θέλαμε να βλέπαμε μια πολύ πιο λεπτομερή μελέτη και πολύ πιο αναλυτικές προτάσεις πριν συνταχθούμε βιαστικά με μια τέτοια ιδέα, που με την παρούσα μορφή δεν συνεισφέρει τίποτε.
Η επιτυχία ή η αποτυχία της θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή, τους όρους, τις δικλείδες ασφαλείας και πολλούς άλλους παράγοντες που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ του προχείρου.

Εμείς, μέλη επίσης των Οικολόγων Πράσινων αρνούμαστε να συν-υπογράψουμε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με τίτλο "ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ” που γράφτηκε και κυκλοφορεί μετά από πρωτοβουλία κάποιων μελών μας, αλλά και του εκλεγμένου ευρωβουλευτή μας .
Διευκρινίζουμε ότι δεν το αρνούμαστε επειδή θέλουμε να εξακολουθεί να ποινικοποιείται ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών όπως σήμερα, ούτε και διαφωνούμε με την αντίστοιχη γενική θέση του κόμματος, αλλά επιλέγουμε να μην την υπογράψουμε σε αυτή τη περίσταση επειδή:
1[ εν τέλει, η επιστολή απλώς επαναλαμβάνει πολλά γνωστά και τετριμμένα αιτήματα, με μονόπλευρο τρόπο, δίχως να προσφέρει κάτι καινούργιο ως προσέγγιση και
2[ δεν βλέπουμε τι νέο προσθέτει στο όλο ζήτημα και τον διάλογο.
Αντίθετα ένας ευρύτατος δι-επιστημονικός, ανοιχτός στην κοινωνία διάλογος και οπωσδήποτε δια-κομματικός, θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια επανάληψη γνωστών θέσεων και αιτημάτων κάποιων ομάδων προς τον Πρωθυπουργό, που μάλλον γνωρίζει καλά τα θέματα αυτά.
Εφόσον η επιστολή έγινε στα πλαίσια της ελευθερίας του καθενός να αποστέλλει ότι θέλει, θέλει σε όποιον θέλει, (αρκεί να μην είναι υβριστικό ή συκοφαντικό) κι εφόσον δεν μπορούμε με κάποια άλλη εσωκομματική διαδικασία να εμποδίσουμε την αποστολή της, γιατί δεν φεύγει κεντρικά από το κόμμα αλλά αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία, την κρίνουμε άκαιρη και δηλώνουμε την διαφωνία μας δημοσίως
Πέραν αυτών εμείς σαν Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε πολίτες συνειδητούς, που συμμετέχουν στα κοινά και έχουν πλήρη συνείδηση των όσων συμβαίνουν στο περιβάλλον γύρω τους. Θα έπρεπε σε κάθε περίσταση να βγαίνει από μας πως η χρήση σε πάρα πολλές περιστάσεις και για την μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων είναι ένα επικίνδυνο "παυσίπονο" για όσα τους πληγώνουν , που καταλήγει να μας απομονώσει από το περιβάλλον μας, αναισθητοποιώντας τεχνητά τον εσωτερικό μας κόσμο που πονάει με όσα δεινά συμβαίνουν γύρω μας, τόσο κοινωνικά όσο και προσωπικά.

Φίλιππος Δραγούμης
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
"ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Εισπρακτική και επικοινωνιακή η "πολιτική προστίμων"
» Να σταματήσουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο για τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
» Πως η Κίνα "κατακτά" την Αφρική-τι βλεπει ο κινεζος;
» Κουμπαράς του Κοκκαλη το στάδιο "Καραισκάκη"
» Η "ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗ" ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: