ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 εγκατάσταση καμερών ασφαλείας για καταγραφή ήχου και εικόνας στις δημοτικές παιδικές

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

εγκατάσταση καμερών ασφαλείας για καταγραφή ήχου και εικόνας στις δημοτικές παιδικές Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: εγκατάσταση καμερών ασφαλείας για καταγραφή ήχου και εικόνας στις δημοτικές παιδικές   εγκατάσταση καμερών ασφαλείας για καταγραφή ήχου και εικόνας στις δημοτικές παιδικές Icon_minitimeΔευ Νοε 30, 2009 12:53 am

«Φρένο» στην εγκατάσταση καμερών ασφαλείας για καταγραφή ήχου και εικόνας στις δημοτικές παιδικές χαρές βάζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ), κρίνοντας παράλληλα ότι δεν είναι νόμιμη η συνεχής καταγραφή από τηλεοπτικές κάμερες (στημένες έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων), όχι μόνο των δημοσίων προσώπων, αλλά και όλων των διερχόμενων πολιτών.

Εξάλλου η Αρχή δέχθηκε ότι το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν νομιμοποιείται να δημιουργεί «προσωπικό πορτρέτο μεταναστών» με ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με φύλο, επίπεδο μόρφωσης, εισόδημα, αποταμιεύσεις σε τράπεζες, νομιμότητα εισόδου στη χώρα, ασφαλιστικό οργανισμό και στοιχεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συνήθεις ασθένειες και αιτίες τους, εργασιακή κατάσταση κ.λπ.

Για τις κάμερες στις παιδικές χαρές, ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την 24ωρη λειτουργία τους με ήχο και εικόνα σε 147 χώρους, καθώς υποβάλλονται μηνιαίως περίπου 80 αιτήσεις αποκατάστασης, λόγω ολικής αφαίρεσης οργάνων, δαπέδων ασφαλείας, βανδαλισμών, που έχουν υπέρμετρο κόστος.

Μήνες αργότερα συμπλήρωσε το αίτημα ότι με τις κάμερες θα προστατεύονται τα παιδιά και οι γιαγιάδες, που συνήθως τα συνοδεύουν, από όσους εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά.

Η ΑΠΠΔ, υπό τον πρόεδρό της, Χρ. Γεραρή, δέχθηκε ότι οι λόγοι ασφάλειας πρέπει να σταθμιστούν με γνώμονα ότι οι κάμερες σε χώρο που παίζουν παιδιά αποτελούν κατ αρχήν προσβολή της ιδιωτικής ζωής.

Με δεδομένο ότι το παιχνίδι είναι από τα βασικότερα μέσα ανάπτυξης της παιδικής προσωπικότητας, οι κάμερες στις παιδικές χαρές πρέπει να αντιμετωπίζονται επιφυλακτικά, γιατί είναι δύσκολο να αξιολογηθούν οι συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια επεξεργασία δεδομένων στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων.

Η ΑΠΠΔ επικαλείται πρόσφατη γνωμοδότηση της κεντρικής ευρωπαϊκής Αρχής ότι υπάρχει κίνδυνος να περιοριστεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας των ανηλίκων, εάν από μικρή ηλικία πιστέψουν ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται .

Κρίνοντας, νόμιμους και τους λόγους ασφαλείας που επικαλείται ο δήμος με βάση τη Σύμβαση δικαιωμάτων του παιδιού και την ανάγκη προστασίας του, η ΑΠΠΔ επέτρεψε να τοποθετηθούν σε 10 μόνο παιδικές χαρές κάμερες, που θα λειτουργήσουν μόνο νυκτερινές ώρες, εκτός ωραρίου, σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται πρόσβαση.

Η λειτουργία τους θα είναι πιλοτική και ετήσια, ώστε ο δήμος να υποβάλει συγκριτική μελέτη για την αποτελεσματικότητα και αναλογικότητα του συστήματος (ανάλογη απόφαση εφαρμόζεται για το σύστημα εισόδου στις τράπεζες με καταγραφή του προσώπου του πελάτη σε ειδική κάμερα)

Μη νόμιμες οι κάμερες έξω από τα κόμματα
Με αφορμή καταγγελίες για τηλεοπτικές κάμερες εγκαταστημένες απέναντι από τα γραφεία των δύο μεγάλων κομμάτων (Ιπποκράτους και Ρηγίλλης) με συνεχή μετάδοση εικόνας στο Διαδίκτυο (σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα), η ΑΠΠΔ έκρινε ότι είναι νόμιμη μόνο η καταγραφή προσώπων που διαδραματίζουν ρόλο στην πολιτική και δημόσια ζωή, ενώ δεν είναι νόμιμη η συνεχής μετάδοση στο Διαδίκτυο όλων των πολιτών που εισέρχονται - εξέρχονται ή περνούν μπροστά από τα γραφεία των κομμάτων.

Σύμφωνα με την ΑΠΠΔ, η ενημέρωση του κοινού με τη μετάδοση τέτοιας εικόνας είναι κατ' αρχήν νόμιμη και στηρίζεται στην ελευθερία έκφρασης και μετάδοσης πληροφοριών που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και σε διεθνείς συμβάσεις. Ωστόσο, η ανάγκη ενημέρωσης για τις πολιτικές ζυμώσεις δικαιολογεί την καταγραφή μόνο των διερχόμενων πολιτικών, κομματικών στελεχών και άλλων δημοσίων προσώπων, αλλά δεν δικαιολογεί την καταγραφή και συνεχή προβολή στο Διαδίκτυο άλλων ατόμων (απλών πολιτών) και, μάλιστα, χωρίς θόλωση των προσώπων. Ετσι κρίθηκε μη νόμιμη σχετική καταγραφή στην προεκλογική περίοδο.
Πηγή

Bookmark and Share
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
εγκατάσταση καμερών ασφαλείας για καταγραφή ήχου και εικόνας στις δημοτικές παιδικές
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα κτίρια να τεθεί εξ αρχής σε σωστή βάση
» Ταξί στις λεωφορειολωρίδες: οπισθοδρόμηση εις βάρος των πολιτών
» STAGE: ΝΑΙ στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
» Εκδήλωση των Οργανώσεων Πολιτών Ανατολικής Αττικής στις 28 Απριλίου 2009

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: