ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ   ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Icon_minitimeΠαρ Ιουν 26, 2009 4:14 am

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στο Υμηττό και οι γενικότερες πιέσεις που δέχεται το βουνό κάνει επιτακτική την ανάγκη για πλήρη αναθεώρηση της λογικής με την οποία το αντιμετωπίζουμε και την εισαγωγή ενός ισχυρού καθεστώτος προστασίας του πολύτιμου αυτού οικοσυστήματος.
Το υπάρχον νομικό καθεστώς για την προστασία του Υμηττού (ΠΔ 1978) δεν είχε την λογική προστασίας του βουνού αλλά μάλλον με τις ασάφειές του ενθάρρυνε πλήθος δραστηριοτήτων, που διαρκώς έπλητταν το φυσικό του πλούτο. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρουμε την παράνομη δόμηση, τις υποδομές, τα λατομεία, το κυνήγι, την βόσκηση κλπ
Στην θέση του ΠΔ του 78 προτείνεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) νέο διάταγμα ώστε να αρθούν περιορισμοί για την διάνοιξη των νέων αυτοκινητοδρόμων του Υμηττού που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Με το προτεινόμενο σχέδιο το βουνό κατακερματίζεται 8 ζώνες (!) και αφήνεται ανοικτό το παράθυρο για πλήθος παρεμβάσεων, που επιτείνουν παραπέρα την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συντάσσονται με τους 15 όμορους Δήμους στον Υμηττό, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού (ΣΠΑΥ), τα κινήματα πολιτών, τις διάφορες ΜΚΟ, κ.α., και δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι σε κάθε προοπτική υποβάθμισης του Υμηττού. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν και αγωνίζονται για τις παρακάτω θέσεις, που στοχεύουν στην αειφορική διαχείριση του Υμηττού:
Τροποποίηση του ισχύοντος ΠΔ (1978), απόρριψη του σχεδίου διατάγματος του ΟΡΣΑ και εισαγωγή ισχυρότερου καθεστώτος προστασίας του Υμηττού. Το νέο διάταγμα θα πρέπει να προβλέπει:
 Χαρακτηρισμό του Υμηττού ως Εθνικού Πάρκου, με ταυτόχρονη ίδρυση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Υμηττού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2742/1999
 Θέσπιση Α’ Ζώνης απόλυτης προστασίας που θα καλύπτει το σύνολο του ορεινού όγκου του Υμηττού, με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες (ήπιες φυσιολατρικές δραστηριότητες, δραστηριότητες διαχείρισης και επιστημονική έρευνα) και μόνο υποδομές πυροπροστασίας (πυροφυλάκια, δεξαμενές)
 Μια αυστηρά οριοθετημένη ζώνη κεραιών και τυχόν ανεμογεννητριών.
Με βάση τα παραπάνω διεκδικούμε:
 Την προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας του βουνού με δραστικά μέτρα όπως η πλήρης απαγόρευση του κυνηγιού σε όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού.
 Την οριστική απόρριψη κάθε ιδιοκτησιακής διεκδίκησης στην Α’ και Β’ ζώνη προστασίας που στηρίζεται σε πλαστούς «τίτλους» και απάτες, κατεδάφιση αυθαιρέτων, απομάκρυνση άλλων δραστηριοτήτων.
 Το σταμάτημα κάθε ιδέας για άνοιγμα νέων αυτοκινητοδρόμων στο Υμηττό
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Σοβαρές επιφυλάξεις για το φωτοβολταικό πάρκο των 300 MW στο Ν. Κοζάνης

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: