ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 «Ενεργός πολίτης» ταμπέλα διασυρμού… η τιμητικός τίτλος …?

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

«Ενεργός πολίτης» ταμπέλα διασυρμού… η τιμητικός τίτλος  …? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: «Ενεργός πολίτης» ταμπέλα διασυρμού… η τιμητικός τίτλος …?   «Ενεργός πολίτης» ταμπέλα διασυρμού… η τιμητικός τίτλος  …? Icon_minitimeΠαρ Ιουν 12, 2009 7:25 pm

Είναι πολύ δύσκολο στον πολίτη του 2009 να αναγνωρίζεται από τους συν πολίτες του ως ενεργός …και ακόμη δυσκολότερο όταν δεν έχει στην κατοχή του την όποια κομματική ταυτότητα. Όταν δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κομματικό μηχανισμό να τον αποκαλεί σύντροφο ή συμμαχητή του .
Ακόμη ποιο δύσκολο είναι με την στάση του, να στηρίζει θέσεις και όχι πρόσωπα, απόψεις και όχι δόγματα … ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει βορά των ανθρωποφάγων ενστίκτων του όποιου εξουσιαστή ή του όποιου καιροσκόπου, που καταφέρνει να στηριχθεί από πολλούς για λίγο χρόνο, ή από λίγους για πολύ χρόνο.
Με αφορμή το γεγονός των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών , προκλήθηκαν στους καφενέδες της πόλη μας, συζητήσεις περί νικητών και ηττημένων.
Συζητήσεις που ο καθείς… προσπαθεί να δώσει τις ερμηνείες που του ταιριάζουν.
Συζητήσεις που δεν χρειάζεται να στήσει κάποιος αυτί για να τις ακούσει ,το μόνο που χρειάζεται είναι : ΤΟ να είναι ΠΑΡΟΝ στο κέντρο της πόλης.
Προσπαθώντας λοιπόν και εγώ να περπατήσω στο κέντρο της πόλης μου, ισορροπώντας στο τεντωμένο σκοινί της συνείδησης μου και βαδίζοντας μεταξύ διασυρμού και δόγματος, καταθέτω όχι θέσεις και απόψείς ,αλλά απόλυτους αριθμούς και ερωτήματα .

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.
Στις ευρωεκλογές του 2009 σε σχέση με τις ευρωεκλογές 2004 στις κάλπες της Παλλήνης βρεθήκαν 585 λιγότερα ψηφοδέλτια, αν και ο αριθμός των εγγεγραμμένων αυξήθηκε κατά 2113 ψηφοφόρους, το ΠΑΣΟΚ έλαβε-164 λιγότερους ψήφους η Ν.Δ.-1150 και το Κ.Κ.Ε -176 στον αντίποδα, το ΛΑΟΣ έλαβε +263 περισσότερους ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ +9, οι Οικολόγοι- Πράσινοι +353 ενώ τα υπόλοιπα κόμματα 334 περισσότερους ψήφους ενώ τα λευκά ήταν 62 και τα άκυρα 86 οι απόλυτοι αριθμοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών στο 100% των εκλογικών τμημάτων της Παλλήνης .
Από τους παραπάνω αριθμούς προκύπτει ότι τα τρία κατά σειρά κόμματα(ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΚΚΕ) δεν κατάφεραν μέσα στα πέντε χρόνια που πέρασαν, να αυξήσουν τους ψηφοφόρους τους (σε απόλυτους αριθμούς ) που τους εμπιστεύονται για το ευρωκοινοβούλιο , σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που είτε έλαβαν ψήφο διαμαρτυρίας είτε ψήφο εμπιστοσύνης αύξησαν τους ψήφους τους από 9 έως και 353.




ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι …γιατί είναι αχάριστος στις λύσεις των προβλημάτων που του προσέφεραν ?
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι… γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει τον σχεδιασμό των κομμάτων εξουσίας, για το πρόβλημα της αποχέτευσης και των σκουπιδιών στην περιοχή του ?
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι… γιατί θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή και όχι θεατή στις εξελίξεις?
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι… γιατί οι δρόμοι που χρησιμοποιεί το παιδί του κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο του, είναι ασφαλείς ?
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι… γιατί πιστεύει ότι οι πυλώνες της υψηλής τάσης, κάνουν καλό στην υγεία του ?
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι…γιατί πιστεύει ότι χρειάζεται πολλά εμπορικά κέντρα κατά μήκος της Αττικής οδού(νέο ρυθμιστικό) ?
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι…γιατί θεωρεί απαραίτητο ένα νόμο που να χαρακτηρίζει την γεωργική του γη , έδαφος δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.
• Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι…γιατί θεωρεί αυτονόητο ότι η πρώην υπουργός παιδείας και επικεφαλής του ευρώψηφοδελτίου του κυβερνόντος κόμματος, δεν μπόρεσε να φτάσει έως την κάλπη, γιατί στο σχολείο που σαν εκλογικό κέντρο ψήφιζε, δεν υπήρχε ράμπα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ?
Τελικά Ο πολίτης της Παλλήνης ψήφησε έτσι…γιατί δεν έχει θέσεις, απόψεις, ένστικτο και όραμα ?
Υ.Γ.
Μπορεί μερικοί από εμάς στα παραπάνω ερωτήματα να απαντούν σε όλα ΝΑΙ, μπορεί μερικοί από εμάς στα παραπάνω ερωτήματα να απαντούν σε όλα ΟΧΙ, επίσης μπορεί μερικοί από εμάς να απαντούν σε αλλά ΝΑΙ και σε άλλα ΟΧΙ. Ένα όμως έχει μεγάλη σημασία για την κοινωνία μας, ότι η πόλη μας ψήφησε έτσι… γιατί έχει τα δικά της βιώματα και τις δικές της εμπειρίες
Είμαι δε απόλυτα βέβαιος, ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι πολίτες από όσοι κάποιοι φαντάζονται, που βάζουν παρά πολλές ερωτήσεις στο ψηφοδέλτιο τους . Έτσι δεν είναι φίλε αναγνώστη?








Χωρίς καμιά ντροπή.
Γ. Αποστολίδης .
Ενεργός Πολίτης
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
«Ενεργός πολίτης» ταμπέλα διασυρμού… η τιμητικός τίτλος …?
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: