ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;   ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; Icon_minitimeΤρι Σεπ 07, 2010 6:02 pm



1.9.2010

Πρώτη φορά με το άνοιγμα των σχολείων θα είναι κλειστά

Όλο και χειρότερη μοίρα φαίνεται ότι επιφυλάσσει στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης».
Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας μας είναι κλειστά. Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δεν ανανέωσε τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα Κέντρα, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν σ’ αυτά να πρέπει σήμερα να παρουσιαστούν στα σχολεία τους.
Η Κυβέρνηση δηλαδή επέλεξε, αντί την 1η Σεπτέμβρη τα ΚΠΕ να είναι ανοικτά και να σχεδιάζουν τις δράσεις τους, να είναι «κλειστά» λόγω έλλειψης προσωπικού. Έως τον περασμένο Ιούνιο, 5-11 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων υπηρετούσαν σε κάθε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, αναλαμβάνοντας την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την παραγωγή διδακτικού υλικού και την επιμόρφωση των χιλιάδων μαθητών που επισκέπτονταν τα Κέντρα αυτά τα τελευταία 18 χρόνια.
Η θητεία των εκπαιδευτικών αυτών έληξε τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση όφειλε, ή να παρατείνει τη θητεία και την απόσπασή τους, ή να προκηρύξει τις θέσεις. Αντ’ αυτού κάλεσε τον Ιούνιο τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Κέντρα να δηλώσουν αν θέλουν να παραμείνουν για μια ακόμη χρονιά, μέχρι την προκήρυξη των θέσεων. Μέχρι σήμερα, όμως, οι δηλώσεις αυτές παραμένουν στον αέρα: δεν έχει δοθεί ούτε παράταση της θητείας όσων επιθυμούν να παραμείνουν στα ΚΠΕ, ούτε έχει προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων.
Αποτέλεσμα είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα ΚΠΕ να παραμείνουν κλειστά. Η «επιτυχία» πιστώνεται αποκλειστικά στην υπουργού κ. Ά. Διαμαντοπούλου και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προεκλογικά τόνιζε «πόση σημασία» δίνει στο περιβάλλον.
Η «ολιγωρία» αυτή έρχεται ως συνέχεια της περικοπής των κονδυλίων για τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Οι περικοπές που επιβλήθηκαν, στο πλαίσιο της λιτότητας, στην εθνική συμμετοχή για την χρηματοδότησή τους που καλύπτει το 25% του συνόλου, μείωσαν αντίστοιχα και το υπόλοιπο 75% της Ευρωπαϊκής συμμετοχής, περιορίζοντας δραματικά τα σχετικά κονδύλια.
Η Κυβέρνηση αντί να στηρίξει οικονομικά τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα σχολεία, επιλέγει σήμερα να τα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο στερώντας τους και το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Οι Ο.Π. απαιτούν την άμεση ανανέωση των αποσπάσεων για την στελέχωση των ΚΠΕ , καθώς και την χρηματοδότηση τους. Ο χώρος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχει έργο να κάνει και μάλιστα ουσιαστικό, καθώς στην χώρα μας έχουμε έλλειμμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας εξίσου μεγάλο με το δημοσιονομικό.
Η Κυβερνητική πολιτική στο πλαίσιο του Δ.Ν.Τ., που με τόση ευκολία αποδιοργανώνει την περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από λογιστικού τύπου προσεγγίσεις, δημιουργεί πια για άλλη μια φορά την βεβαιότητα στους πολίτες ότι η Κυβέρνηση της "πράσινης ανάπτυξης" απέχει πολύ από τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Για τους Ο.Π. η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της τριπλής κρίσης στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, απαιτεί ενίσχυση και όχι διάλυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση το συνειδητοποιεί, ή αν τελικά συμμαχεί με αυτούς που επιμένουν σε μια καταστροφική για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία πολιτική.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ



Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Κλείνει το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος
» Ενα νέο μίνι Μνημόνιο θα υπογράψει η κυβέρνηση
» ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
» Σαρωτικός ανασχηματισμός στην κυβέρνηση
» ΚΥΝΗΓΙ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: