ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ…

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ… Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ…   ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ… Icon_minitimeΤετ Αυγ 25, 2010 3:35 am




11.8.2010

Ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρει ότι οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν παράνομα τα σύνορα στον Έβρο, θάβονται σε ένα χωράφι έξω από το χωριό Σιδηρώ κοντά στο Σουφλί.
Οι οικογένειες που θα ζητήσουν τα λείψανα των ανθρώπων τους που χάθηκαν, αντιμετωπίζουν μέσα στην οδύνη τους και μια απίστευτη ταλαιπωρία. Οι τάφοι ανοίγουν ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει δυνατό να εντοπιστεί ό,τι απέμεινε από τον άνθρωπό τους.
Το σκηνικό συμπληρώνει μια πρόχειρη μικρή πινακίδα, διάτρητη από τις σφαίρες αυτών που τη χρησιμοποιούν σαν στόχο για σκοποβολή, όπου με δυσκολία διαβάζει κανείς: “Νεκροταφείο λαθρομεταναστών. Μουφτεία Έβρου”.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αισθανόμαστε απέραντη θλίψη, οργή και ντροπή από την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που προσβάλλει πολλαπλά όλους και όλες μας.
Ζητάμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή ταφή των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στα σύνορα και να παρέχει στις οικογένειες όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, ώστε τουλάχιστον να βρίσκουν γρήγορα, εύκολα και αξιόπιστα τους/ις νεκρούς/ές τους.
Παράλληλα ζητάμε από τη Μουφτεία Έβρου να αντικαταστήσει αμέσως την απαράδεκτη αυτή πινακίδα και να φροντίζει σε τακτική βάση το χώρο ταφής των δυστυχισμένων αυτών συνανθρώπων μας.
Υπενθυμίζουμε ξανά ότι μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, πάνω από είκοσι άτομα (ανάμεσά τους και παιδιά) πνίγηκαν στον ποταμό Έβρο προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε ότι οι αρχές στα σύνορα πρέπει κατά προτεραιότητα να προστατεύουν τις ζωές που κινδυνεύουν, αντί να φροντίζουν αποκλειστικά για τη μείωση του αριθμού των παράτυπα εισερχομένων. Πολλοί από αυτούς/ές είναι πρόσφυγες και η χώρα μας έχει διεθνή και εσωτερική νομική υποχρέωση να τους/ις παρέχει ανθρώπινα κέντρα υποδοχής, ασφαλή πρόσβαση στις διαδικασίες απόκτησης πολιτικού ασύλου, στέγη, τροφή, περίθαλψη και άδεια εργασίας. Θυμίζουμε ότι μόλις λίγο πάνω από 1% είναι οι θετικές απαντήσεις στα αιτήματα χορήγησης ασύλου και επισημαίνουμε ότι όσο περισσότερο σκληραίνουν τα μέτρα στα σύνορα, τόσο πιο επικίνδυνους τρόπους θα εφευρίσκουν τα κυκλώματα των διακινητών και τόσο περισσότερες ζωές θα κινδυνεύουν.
ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ
Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Μυλωνάς 6972 530290
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ…
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» 23 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: