ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 H TOΞΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ’) .

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

H TOΞΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ’) .  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: H TOΞΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ’) .    H TOΞΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ’) .  Icon_minitimeΠεμ Αυγ 19, 2010 3:41 pm

Global Policy Forum
(H TOΞΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ’) .



By Patrick Cockburn
The Independent
July 24, 2010



Τα παιδιά στη Φαλούτζια υποφέρουν από γενετικές παθήσεις οι οποίες θεωρούνται ότι συνδέονται με τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις επιθέσεις στην πόλη αυτή από το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Δραματικές αυξήσεις στα περιστατικά της παιδικής θνησιμότητας, από καρκίνο και λευχαιμία σημειώνονται στην Ιρακινή πόλη Φαλούτζια, η οποία είχε βομβαρδιστεί από το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ το 2004. Τα νούμερα αυτά ξεπερνούν εκείνα που ανεφέρθησαν από τους επιζώντες του βομβαρδισμού της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι το 1945, σύμφωνα με μια νέα Μελέτη.

Οι Ιρακινοί γιατροί στη Φαλούτζια, από το 2005 και μετά έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των βρεφών που παρουσιάζουν σοβαρά γενετικά προβλήματα, τα οποία σχετίζονται πχ με τη γέννηση ενός θήλεος με δύο κεφάλια, μέχρι περιπτώσεις παράλυσης των κάτω άκρων. Ανέφεραν επίσης ότι παρατηρούν πολύ περισσότερα περιστατικά καρκίνων, απ` όσα έβλεπαν προ της μάχης της Φαλούτζια – η οποία διεξήχθη ανάμεσα στις δυνάμεις των ΗΠΑ και των Ιρακινών ανταρτών.

Αυτός ο ισχυρισμός τους έχει ήδη υποστηριχτεί από μια Επιστημονική Έρευνα που δείχνει ότι έχει 4πλασιαστεί το ποσοστό αύξησης σε όλα τα είδη του καρκίνου και ότι έχουν 12πλασιαστεί τα περιστατικά των καρκίνων των παιδιών –κάτω των δεκατεσσάρων ετών. Το ποσοστό της βρεφικής θνησιμότητας σε αυτήν την πόλη είναι 4 φορές υψηλότερο απ` ό,τι στη γειτονική Ιορδανία και 8 φορές υψηλότερο απ` ότι στο Κουβέιτ.

Ο Δόκτορας Chris Busby, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ulster και ένας από τους συγγραφείς αυτής της Μελέτης, η οποία έλαβε υπ` όψη της 4.800 άτομα της πόλης της Φαλούτζια, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς τα ακριβή αίτια του καρκίνου και των γενετικών ανωμαλιών. Προσέθεσε δε, ότι «για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα όπως αυτό, κάποια πολύ μεγάλη έκθεση των ανθρώπων σε μεταλλαξιογόνους παράγοντες πρέπει να έχει επισυμβεί το 2004, όταν άρχισαν οι επιθέσεις».

Οι δυνάμεις των Αμερικανών Πεζοναυτών για πρώτη φορά πρωτοπολιόρκησαν και βομβάρδισαν τη Φαλούτζια, η οποία βρίσκεται 30 μίλια δυτικά της Βαγδάτης, τον Απρίλιο του 2004, μετά από το φόνο 4 εργαζομένων στην Αμερικανική Εταιρία Φύλαξης Blackwater, των οποίων τα πτώματα πυρπολήθηκαν. Μετά από μια σθεναρή αντίσταση διάρκειας 8 μηνών, η δύναμη των Πεζοναυτών επιτέθηκε στην πόλη, το Νοέμβριο, κάνοντας χρήση πυροβολικού και βομβαρδισμό της αεροπορίας κατά των θέσεων των ανταρτών. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, αργότερα παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποίησαν λευκό φώσφορο, όπως επίσης και κάποια άλλα είδη πυρομαχικών.

Κατά την τελική επίθεση οι Αμερικανοί διοικητές ευρέως χρησιμοποίησαν τη Φαλούτζια, ως μια ζώνη ελευθέρου πυρός έτσι, ώστε να προσπαθήσουν να μειώσουν τα θύματα των δικών τους στρατευμάτων. Οι Βρετανοί αξιωματικοί συγκλόνισαν τη διεθνή κοινή γνώμη εξ αιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος για τα θύματα των αμάχων πολιτών. «Κατά τη διάρκεια των πρώτων επιχειρήσεων, το Νοέμβριο του 2004, οι οποίες είχαν έναν εκκαθαριστικό χαρακτήρα, μέσα σε μια νύχτα τα πυροβόλα των 155 mm,σε 40 γύρους έβαλλαν κατά ενός μικρού τμήματος της πόλης», ενθυμείται ο ταξίαρχος Nigel Aylwin-Foster, ένας Βρετανός διοικητής που ήταν αποσπασμένος στις Αμερικανικές δυνάμεις της Βαγδάτης.

Ο ίδιος προσέθεσε, ότι ο διοικητής των ΗΠΑ, ο οποίος διέταξε εκείνη την καταστροφική χρήση της δύναμης του πυρός, δεν το θεώρησε αρκετά σπουδαίο να συμπεριλάβει αυτό το περιστατικό στην καθημερινή του αναφορά προς το Γενικό Διοικητή των ΗΠΑ. Ο Δόκτωρ Busby δηλώνει ότι αν και δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον τύπο των βλημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από το στρατό των ΗΠΑ, εν τούτοις η μεγάλη έκταση των γενετικών ανωμαλιών, από τις οποίες υποφέρουν οι κάτοικοι, υποδηλώνει τη χρήση κάποιας μορφής ουρανίου. « Εικάζω ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν ένα νέο τύπου όπλο ενάντια στα κτίρια, προκειμένου να θραύσουν τα τοιχία και να σκοτώσουν όσους βρίσκονταν μέσα», τόνισε με έμφαση.

Η Έρευνα αυτή διεξήχθη από μια ομάδα 11 ατόμων το Γενάρη και το Φλεβάρη του 2010, η οποία επεσκέφθη 711 οικίες της Φαλούτζια. Εδόθη ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν οι αρχηγοί των οικογενειών και οι οποίοι έδωσαν λεπτομέρειες για τις περιπτώσεις καρκινοπαθειών, για τα αποτελέσματα των γεννήσεων και για τη βρεφική θνησιμότητα. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Ιράκ έχει απαξιώσει κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους πολίτες να της εκφράσουν τα παράπονά τους, σχετικά με τις ζημιές που έχει πάθει η υγεία τους εξ αιτίας εκείνων των πολεμικών επιχειρήσεων.

Οι άνθρωποι που έκαναν την έρευνα αυτή, αντιμετωπίσθησαν αρχικά με κάποια καχυποψία από τους τοπικούς ηγέτες, ειδικότερα ύστερα από μια εκπομπή της τηλεόρασης της Βαγδάτης, η οποία ανέφερε ότι μια έρευνα βρίσκονταν σε εξέλιξη από ανθρώπους των τρομοκρατών και ότι ο κάθε ένας που θα εμπλέκονταν σε αυτήν την υπόθεση ή που θα έδινε απαντήσεις, θα μπορούσε να συλληφθεί. Έτσι εκείνοι που οργάνωναν την έρευνα αυτή συνοδεύονταν απαραίτητα από ένα πρόσωπο της κοινότητας, ώστε να διασκεδάζονται οι υποψίες αυτές.

Η Έρευνα αυτή που έφερε τον τίτλο «ο Καρκίνος, η Βρεφική Θνησιμότητα και η αλλαγή των Ποσοστών των δύο Φύλων στα νεογέννητα, στην Φαλούτζια, Ιράκ 2005-2009», και υπογράφεται από τους Dr Busby, Malak Hamdan και Entesar Ariabi, καταλήγει στα εξής: Είναι αλήθεια και υπάρχουν πράγματι συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν μια απότομη άνοδο των ασθενειών του καρκίνου και των συγγενών νόσων στα βρέφη. Στην περιοχή αυτή του Ιράκ, η βρεφική θνησιμότητα ευρέθη να έχει ανέβει στον αριθμό 80 ανά 1000 γεννήσεις –ενώ στην Αίγυπτο είναι 19/1000, στην Ιορδανία 17 και στο Κουβέιτ 9,7/ 1000. Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι οι τύποι αυτοί των καρκίνων είναι «όμοιας μορφής με τους καρκίνους εκείνων που επέζησαν από τη βόμβα της Χιροσίμα, και οι οποίοι εκτέθηκαν στην ιονίζουσα ακτινοβολία που προήλθε από την έκρηξη της βόμβας και από το ουράνιο της ραδιενεργού σκόνης.

Οι ερευνητές αυτοί βρήκαν μια 38πλάσια αύξηση της λευχαιμίας, μια 10πλάσια αύξηση του καρκίνου του μαστού των γυναικών και αξιοσημείωτες αυξήσεις του λεμφώματος και των εγκεφαλικών όγκων των νεογνών. Στη Χιροσίμα οι επιζώντες παρουσίασαν μια 17πλάσια αύξηση των περιπτώσεων λευχαιμίας, αλλά στην περίπτωση της Φαλούτζιας, ο Δόκτωρ Busby αναφέρει ότι, αυτό που είναι εντυπωσιακό δεν είναι μόνο η εμφάνιση πολλών περιπτώσεων καρκίνου, αλλά η ταχύτητα με την οποία αυτός προσβάλει τους ανθρώπους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα που αποδείκνυαν ότι η αναλογία των φύλων ανάμεσα στα νεογέννητα είχε αλλάξει. Σε μια κανονική κατάσταση του πληθυσμού αυτή η αναλογία είναι 1.050 αγόρια προς 1000 κορίτσια, αλλά σε εκείνα που γεννήθηκαν ύστερα από το 2005 υπήρξε μια μείωση των γεννήσεων αγοριών κατά 18%, έτσι ώστε η αναλογία αυτή μετετράπη σε 850 αγόρια προς 1000 κορίτσια. Αυτή η αλλαγή στην αναλογία των δύο φύλων (των νεογνών) είναι μια ένδειξη για κάποια γενετική βλάβη, η οποία επηρεάζει τα αγόρια περισσότερο από τα κορίτσια. Η ίδια αλλαγή στην αναλογία των δύο φύλων των νεογνών παρατηρήθηκε και στη Χιροσίμα, ύστερα από την πτώση των πυρηνικών βομβών.

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν τη χρήση των όπλων στο ΙΡΑΚ από το 2007 και ύστερα, εξ αιτίας των συναισθημάτων οργής που προκάλεσαν μεταξύ των αμάχων. Αλλά την ίδια στιγμή έχει αρχίσει στο Ιράκ, να σημειώνεται μια περικοπή των προγραμμάτων ιατρικής φροντίδας και νοσοκομειακής περίθαλψης –εν σχέσει με την κατάσταση που επικρατούσε από το 2003 και μετά. Οι συνέπειες του πολέμου στον ντόπιο πληθυσμό ήταν περισσότερο σοβαρές στη Φαλούτζια, από κάθε άλλη περιοχή του Ιράκ, επειδή η πόλη αυτή εξακολούθησε να παραμένει πολιορκημένη και αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα, και πολύ αργότερα από το 2004.
Δυστυχώς, οι ζημιές που προκάλεσε ο πόλεμος εκεί αποκαταστάθηκαν με πολύ αργούς ρυθμούς και με μεγάλες δυσκολίες, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της πόλης αυτής φοβόντουσαν να πάνε στα νοσοκομεία της Βαγδάτης για νοσηλεία εξ αιτίας των στρατιωτικών ελέγχων που γίνονταν στους δρόμους προς αυτή.

Μετάφραση Μαστοράκης Γιάννης

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
H TOΞΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ’) .
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Το Avatar υπάρχει και είναι στη Γη
» Η αυτοδιοίκηση θα είναι ο μεγάλος χαμένος
» ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ;
» Η δεματοποίηση σκουπιδιών δεν είναι η λύση.
» Η επόμενη «φούσκα» θα είναι οικολογική!

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: