ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Όχι εκπαιδευτικά συγκροτήματα στον Υμηττό

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Όχι εκπαιδευτικά συγκροτήματα στον Υμηττό Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Όχι εκπαιδευτικά συγκροτήματα στον Υμηττό   Όχι εκπαιδευτικά συγκροτήματα στον Υμηττό Icon_minitimeΚυρ Ιουλ 25, 2010 8:58 pm

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ



Την Τετάρτη 21 Ιουνίου η Ε. Ε του «Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας» (Ο.Ρ.Σ.Α), αποφάσισε την τροποποίηση του ισχύοντος από το 1978 Προεδρικού Διατάγματος «περί προστασίας του Υμηττού». Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την πρόταση που κατατέθηκε για διαβούλευση από τον Ο.Ρ.Σ.Α στις 19/4/2010, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων, την μετατόπιση των ορίων μεταξύ της προβλεπόμενης Α’ και Β’ Ζώνης.

Συγκεκριμένα:
- τμήμα της συνολικής έκτασης του Υμηττού που συμπεριλαμβάνονταν στην Β’ Ζώνη, τώρα εντάσσεται στην Α’ Ζώνη απόλυτης προστασίας,
- τμήμα της συνολικής έκτασης του Υμηττού που συμπεριλαμβάνονταν στην Α’ Ζώνη, τώρα εντάσσεται στην Β’ Ζώνη περιορισμένης προστασίας.

Επισημαίνεται ότι, με το νέο Π.Δ «προστασίας του Υμηττού», διατηρείται η δυνατότητα δόμησης στην Β’ Ζώνη απεριόριστου αριθμού εκπαιδευτηρίων και λοιπών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων συνολικής 8.000 τ.μ το καθένα, σε «οικόπεδα» έκτασης 40 στρεμάτων.

Είναι προφανές ότι οι προαναφερόμενες αλλαγές στη αρχική πρόταση του ΟΡΣΑ, ευνοούν κάποιους φερόμενους ως ιδιοκτήτες στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, οι οποίοι μπορούν πλέον να «αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους», δηλαδή να τα ξεπουλήσουν στους αναδυόμενους «επενδυτές» στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Έτσι, διαμορφώνεται μια «εκτός σχεδίου» περιοχή στις παρυφές του Υμηττού, εντός της προστατευόμενης - κατά τα άλλα - Β’ Ζώνης, όπου προβλέπεται να ανεγερθούν Κολλέγια, Ινστιτούτα, Εκπαιδευτικά Κέντρα κλπ από ιδιώτες, σε μια περιοχή χωρίς εγκεκριμένο και νόμιμο οδικό δίκτυο. Με δυο λόγια πολεοδομείται μια περιοχή του Υμηττού, χωρίς να υφίσταται τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και χωρίς να προβλέπεται από το ισχύον Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Η «Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση του Υμηττού», έχει καταθέσει Υπόμνημα στον ΟΡΣΑ, στα πλαίσια της λεγόμενης «διαβούλευσης» για την τροποποίηση του ισχύοντος Π. Δ για την προστασία του Υμηττού (α.π. 1735/19.5.2010)
με το οποίο διατυπώνει την σαφή αντίθεσή της στα σχέδια του ΟΡΣΑ για την δόμηση εκπαιδευτηρίων στην προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού.
Μετά την απόφαση της 21.7.2010 της Ε. Ε του ΟΡΣΑ που προωθεί τερατώδη και παράνομα εκπαιδευτικά συγκροτήματα στην περιοχή της Β’ Ζώνης προστασίας,
θεωρείται πλέον επιβεβλημένη η προσφυγή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για να αποτραπούν τα καταστροφικά για τον Υμηττό σχέδια του ΟΡΣΑ και της Κυβέρνησης.

23.7.2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Όχι εκπαιδευτικά συγκροτήματα στον Υμηττό
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
» ΝΕΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ:
» ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
» Το κυάνιο στον Δούναβη…
» 350: «Το πιο σημαντικό νούμερο στον πλανήτη»

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: