ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ   ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Icon_minitimeΤρι Μαρ 16, 2010 5:13 pm

14.3.2010


Ερωτήσεις για το Lebaycid της ελιάς και σκευάσματα για τους φοίνικες
Σοβαρές πτυχές των κινδύνων από τα φυτοφάρμακα φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με ερωτήσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου αναδεικνύονται κρίσιμα ερωτήματα για δύο σημαντικά θέματα:
• Τις αλλεπάλληλες «κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις» του επικίνδυνου φυτοφαρμάκου Lebaycid, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.
Το συγκεκριμένο προϊόν έχει απαγορευθεί στην Ευρ. Ένωση από το 2004, ενώ η παράταση που είχε δοθεί για τη χώρα μας έληξε το 2007. Παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση χορήγησε επιπλέον κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις για δύο ακόμη συνεχόμενες χρονιές, το 2008 και το 2009, ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δέσμευση για το αν η πρακτική αυτή επαναληφθεί και εφέτος. Η Κομισιόν καλείται να απαντήσει για το αν αυτή η πρακτική είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, και το αν ελέγχθηκε η τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας κατά τη χρήση του φυτοφαρμάκου.
• Τον ολικό αποκλεισμό των βιολογικών σκευασμάτων από την τελευταία κατ’ εξαίρεση έγκριση διάθεσης φυτοπροστατευτικών μέσων για το «κόκκινο σκαθάρι» που προσβάλλει τους φοίνικες.
Στην υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται μόνο τρία χημικά σκευάσματα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο με αυστηρές προφυλάξεις, που κανείς δε διασφαλίζει ότι θα τηρηθούν. Κρίσιμο είναι ότι πολλοί από τους φοίνικες που έχουν προσβληθεί, βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, συχνά σε απόσταση αναπνοής από παιδικές χαρές, σχολεία ή νοσοκομεία, όπου η χρήση βιολογικών σκευασμάτων λογικά θα έπρεπε να είναι η μόνη επιτρεπτή. Η ερώτηση προς την Κομισιόν αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και την κατοχύρωση της δυνατότητας των βιολογικών σκευασμάτων να ανταγωνίζονται τα χημικά.
«Πίσω από τα φυτοφάρμακα δε βρίσκονται μόνο σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αλλά και τεράστια οικονομικά συμφέροντα», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η αδιαφορία ή και η διαπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων έχει οδηγήσει τη χώρα μας στο σημείο να αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευθεί σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Η κατάσταση αυτή πρέπει οπωσδήποτε να πάρει τέλος».

Μιχάλης Τρεμόπουλος,
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: