ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Απεργία πείνας επαγγελματια θ. Τενέζου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Απεργία πείνας επαγγελματια θ. Τενέζου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απεργία πείνας επαγγελματια θ. Τενέζου   Απεργία πείνας επαγγελματια θ. Τενέζου Icon_minitimeΔευ Μάης 04, 2009 7:03 pm

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται απεργία πείνας από επιχειρηματία και μάλιστα για θέματα ελευθερίας ανταγωνισμού. Η απεργία πείνας του μικροεπιχειρηματία κ.Θεόδωρου Τενέζου, που συνεχίζεται για 30ή μέρα έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και μεταδίδεται σε 24ωρη βάση από το www.stopcartel.org, θέτει σοβαρότατα ζητήματα για τη λειτουργία καρτέλ και τις επιπτώσεις τους σε μικρότερες επιχειρήσεις.


Ο απεργός πείνας διαμαρτύρεται για τα μεγάλα συμφέροντα και τα καρτέλ που έχουν καταλάβει το χώρο του χάλυβα με την ανοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επιβάλλοντας τεχνητά υψηλές τιμές στην αγορά, εξοντώνοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δε «συμμορφώνονται» και οδηγώντας τους εργαζομένους τους στην ανεργία. Αναφέρει ότι κατέθεσε καταγγελία με αναλυτικά στοιχεία (πίνακες και τιμολόγια των εταιρειών του καρτέλ με ταυτόχρονες και ίδιες αυξήσεις των τιμών κ.λπ.) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά αυτή χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να ασχοληθεί και τελικά δε διαπίστωσε τίποτε. Στο μεταξύ η επιχείρησή του αναγκάστηκε να κλείσει από τεχνητή οικονομική ασφυξία.
Η περίπτωσή του έχει ήδη γίνει γνωστή και στο εξωτερικό, από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα μας.
Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για σειρά άλλων κλάδων, όπως αγροτικά προϊόντα, τυποποιημένα τρόφιμα, υπηρεσίες. Βασικότερο όμως είναι ότι το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι από τα ακριβότερα στην Ευρώπη, ενώ οι παράνομοι μηχανισμοί ελέγχου της οικονομίας στερούν από τη χώρα μας αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατατάσσεται μόνιμα τελευταία στον κόσμο σε αποδοτικότητα, σύμφωνα με τους ετήσιους πίνακες της επιθεώρησης Global Competition Review και η Ελλάδα θεωρείται "μαύρη τρύπα" του ανταγωνισμού στην Ευρώπη. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η χρόνια υποχρηματοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού από την κυβέρνηση, που περιορίζει τη στελέχωσή της πολύ κάτω από το ελάχιστο απαραίτητο.

Αντιπροσωπεία από την Ομάδα Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε ήδη τον απεργό πείνας για συμπαράσταση και ενημέρωση, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι παρόντες και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαρτίου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε να διερευνηθεί πλήρως η συγκεκριμένη υπόθεση και να εξεταστούν σε βάθος οι βαρύτατες κατηγορίες που απευθύνει ο απεργός πείνας εναντίον συγκεκριμένων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για παράνομη προστασία επιχειρήσεων τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν.

Παράλληλα θεωρούμε απαραίτητη μια σειρά μέτρων που θα κατοχυρώσουν πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματική προστασία των πολιτών από καρτέλ και άλλες παράνομες πρακτικές επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία θα έχει η επαρκής προστασία όσων υποβάλλουν καταγγελίες από τα οικονομικά αντίποινα των καταγγελλομένων, ώστε να αποδυναμωθούν οι μηχανισμοί που κρατούν κλειστά τα στόματα όσων «γνωρίζουν».

-- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ.....
Γρηγόρης θ. Μαλτέζος
- Ενεργειολόγος Μηχανικός
http://eco-aegina.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Απεργία πείνας επαγγελματια θ. Τενέζου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Θ.ΤΕΝΕΖΟ
» 90 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ-ΑΙΤΟΥΝ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: