ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ (FAILING STATE) ;

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  (FAILING STATE) ; Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ (FAILING STATE) ;   ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ  (FAILING STATE) ; Icon_minitimeΔευ Ιαν 04, 2010 4:09 am

19Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009



Τα μεν κόμματα της αριστεράς προβάλλουν έναντι των λαθρομεταναστών τον ανθρωπισμό τους. Δεν πιστεύω όμως να αγνοούν ότι ύστερα από το πρώτο κύμα των οικονομικών λαθρομεταναστών της προηγούμενης εικοσαετίας (εκ των Βαλκανίων), ζούμε σήμερα το επόμενο κύμα, που προέρχεται από τα «κράτη που έχουν καταρρεύσει», στην Ασία και στην Αφρική. (Εν τω μεταξύ, τώρα πια γίνεται φανερή στη χώρα μας και η παράλληλη εμφάνιση ενός τρίτου κύματος από την Κίνα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, το οποίο μάλλον (θα) έχει απροσμέτρητες συνέπειες για μας.)
Αυτά τα κράτη πρόκειται στα επόμενα χρόνια να εξαγάγουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ευρώπη: Πρόκειται –εκτός από τους οικονομικούς μετανάστες- και για αυτούς που ονομάζουμε περιβαλλοντικούς πρόσφυγες, ( ή πρόσφυγες του νερού ή καμικάζι της φτώχειας ή πρόσφυγες του κλίματος κλπ), οι οποίοι γίνονται θύματα κυρίως του υπερπληθυσμού, της ερημοποίησης και της διάλυσης του κράτους τους. Εκεί βασιλεύει η ανομία, ο εμφύλιος, οι συμμορίες, η λεηλασία του πλούτου από μεγάλες ξένες εταιρείες ( κρατικές ή πολυεθνικές), η πείνα, οι μολυσματικές ασθένειες, ο αναλφαβητισμός, η υπέρ βόσκηση, η διαφθορά των κυβερνώντων κλπ.
Για να συνέλθουν, χρειάζονται άμεση βοήθεια από το Εξωτερικό. Ας δούμε πόσο είναι το ετήσιο κόστος της ουσιαστικής βελτίωσης του κοινωνικού τους τομέα και της αποκατάστασης των εδαφών τους:
« Για την ίδρυση Δημοτικών Σχολείων, για την απάλειψη του Αναλφαβητισμού των Ενηλίκων , για τη βασική υγειονομική περίθαλψη και τον οικογενειακό προγραμματισμό (του συνόλου των φτωχών χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου), για σχολικά γεύματα και για τη βοήθεια στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και στις εγκύους (των 44 πιο φτωχών χωρών του κόσμου),- απαιτείται μόνο ένα ετήσιο επί πλέον κόστος 77$ δις. Αν δε προσθέσουμε και τα επιπλέον $113 δις ετησίως που απαιτούνται για την αποκατάσταση των εδαφών τους, φθάνουμε στο σύνολο των $190 δις. Φαίνεται το ποσό να είναι μεγάλο, αλλά αντιστοιχεί μόνο στο 1\6 του ποσού το οποίο κατ` έτος δαπανάται για στρατιωτικούς εξοπλισμούς παγκοσμίως». (Λέστερ Μπράουν , ΣΧΕΔΙΟ Β, 2008).
Όμως η βοήθεια που τους παρέχει τώρα ο ΟΗΕ είναι μικρότερη από τις ανάγκες τους, επειδή οι πλουσιότερες χώρες δεν καλύπτουν απέναντι σε αυτόν τον οργανισμό τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ( ανάμεσά τους και η χώρας μας, βέβαια, - αλλά ποιος νοιάζεταιWink. Για τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής οι λαοί αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά. Το κόμματα των πλουσίων χωρών ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους. Θυμώνουν όμως, όταν στη Βραζιλία ή στην Αφρική τα δάση ξεχερσώνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα ή όταν τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών χτυπούν την πόρτα τους.
Από την άλλη μεριά, τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας μας, μέχρι τώρα, αντιμετωπίζουν επίπεδα αυτό το θέμα: Θεωρούν τους λαθρομετανάστες ως ένα φτηνό εργατικό δυναμικό.
Και οι δύο πλευρές βέβαια, δεν βλέπουν ότι πέρα από ένα ορισμένο όριο, η λαθρομετανάστευση –ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ- οδηγεί την κοινωνία μας στην πλήρη υποβάθμιση. Δεν βλέπουν την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, την διαρκώς ογκούμενη αύξηση της ανεργίας, τις συνεχώς εξαπλωνόμενες περιοχές των γκέτο και των ημι-γκέτο στο λεκανοπέδιο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Μήπως άραγε, θα έπρεπε να ζητάμε την ισοκατανομή τους σε όλους τους δήμους της χώρας – για να αποφύγουμε τις αδικίες επί των ήδη υποβαθμισμένων περιοχών; Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι ξένοι εργάτες δουλεύουν παράνομα και έτσι άθελά τους ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό επί των Ελλήνων εργαζομένων.
Οι ασχολούμενοι με την πολιτική, καθώς διαμένουν οι ίδιοι συνήθως σε καλύτερες περιοχές, δεν μπορούν να συμμεριστούν όσους παραπονούνται. Πώς θα αντιδρούσαν όμως οι ίδιοι, αν ζούσαν σε μια τέτοια περιοχή ή αν οι χιλιάδες των νεοεισερχομένων ήταν πχ γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί;
Είναι φανερό, ότι οι πτυχιούχοι της χώρας μας δεν μπορούν πλέον να βρουν εργασία ως πτυχιούχοι. Οι δε εξεγερμένοι του περασμένου χειμώνα στην Αθήνα, με τις φωτιές και τις λεηλασίες που επακολούθησαν, έδωσαν μια πολύ καθαρή –πρόδρομη- εικόνα του τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
Μαζί με τους πολιτικούς και πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν μια απάθεια, γιατί ίσως αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα αυτά τους ξεπερνούν. Έτσι ακριβώς πχ απωθούν και τα προβλήματα που προκαλεί το φαινόμενο της παγκόσμιας Κλιματικής Αλλαγής ή το πρόβλημα πχ των φτηνών προϊόντων που εισάγονται από την Κίνα, καθώς με τις αθρόες εισαγωγές πλουτίζουν κυρίως οι πολυεθνικές εταιρείες.
Οι άνθρωποι στη χώρας μας ζουν επίσης και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης με την αβεβαιότητα και την κατάθλιψη. Με αυτή την ψυχολογία βέβαια, είναι δύσκολο να ενδιαφερθούν και για το Περιβάλλον.
Ας δούμε τι λέει ο Λέστερ Μπράουν επ` αυτού:
« Κατά τις τελευταίες δεκαετίες ο κόσμος έχει συσσωρεύσει έναν αυξανόμενο αριθμό από άλυτα προβλήματα. Καθώς οι πιέσεις από αυτά τα προβλήματα αυξάνονται , οι αδύνατες κυβερνήσεις αρχίζουν να καταρρέουν. Τα καταρρέοντα κράτη είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα ενός καταρρέοντος πολιτισμού. Οι χώρες, που βρίσκονται στην κορυφή αυτού του καταλόγου, δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη: Είναι για παράδειγμα το ΙΡΑΚ, το ΣΟΥΔΑΝ, η ΣΟΜΑΛΙΑ, το ΤΣΑΝΤ, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ και η Α’ΙΤΗ.
Αυτός ο κατάλογος κάθε χρόνο μακραίνει, εγείροντας ένα ενοχλητικό ερώτημα: ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ θα προστεθούν σ` αυτόν , ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;
Κανείς δεν ξέρει την απάντηση , αλλά είναι μια ερώτηση που οφείλουμε να κάνουμε…»
Δυστυχώς την ίδια ερώτηση, αναπόφευκτα, πρέπει να υποβάλουμε και εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Στα κράτη που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένα στη «σπείρα της κατάρρευσης», δύσκολα θα δεις επαναστάσεις, σοσιαλιστικές, αστικές ή οτιδήποτε άλλο. Βλέπεις μόνο την κόλαση να ανακυκλώνεται, την ίδια στιγμή που τα λεηλατούν οι ξένες εταιρείες, ενώ οι ντόπιοι επιτήδειοι έχουν πάντα ένα κρυμμένο λογαριασμό κάπου στην Ελβετία.

Γιάννης Μαστοράκης
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ (FAILING STATE) ;
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Κόστα Ρίκα, η χώρα της ευτυχίας
» Ελλάδα και ενεργειακό: σε κρίσιμο σταυροδρόμι
»  Αλλαγές εργασιακής νομοθεσίας στην Ελλάδα
» Η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης και τι σημαίνει αυτή για την Ελλάδα
» Το Avatar υπάρχει και είναι στη Γη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: