ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ   ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ Icon_minitimeΤρι Δεκ 15, 2009 3:39 pm

Η αναθεώρηση του 5ετούς επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ ύψους 13,5 δις ευρώ θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΔΕΗ σύμφωνα με όσα είπε ο πρόσφατα διορισθείς διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Ζερβός, χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, βασική αλλαγή θα είναι η αντικατάσταση των λιθανθρακικών μονάδων 1.600 μεγαβάτ, η κατασκευή των οποίων ακυρώθηκε, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο κ. Ζερβός είπε ότι θα αυξηθεί ο υπάρχων στόχος επένδυσης 2 δις ευρώ για να αυξηθεί η ισχύς των ΑΠΕ στα 1.000 μεγαβάτ έως το 2014.

"Η κατεύθυνση θα είναι να αντικαταστήσουμε τον λιθάνθρακα με όσο το δυνατόν περισσότερες ΑΠΕ, κρατώντας αυτά που έχουν προβλεφθεί για τον λιγνίτη και για το φυσικό αέριο", είπε ο Ζερβός.

Σήμερα η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες λειτουργεί μονάδες ανανεώσιμων πηγών μόλις 125 μεγαβάτ, περίπου το ένα δέκατο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ στη χώρα.

Η παραγωγή από λιγνίτη θα παραμείνει σταθερή τα επόμενα πέντε χρόνια, είπε ο κ. Ζερβός, καθώς θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για την κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων, της Πτολεμαΐδας 5 και της Μελίτης 2, το συντομότερο δυνατόν. Οι νέες μονάδες θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλαιότερες ρυπογόνες από το 2011, πρόσθεσε ο Ζερβός.

Γενικότερα, η ΔΕΗ έχει ως στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, προκειμένου να μειώσει το κόστος για τις εκπομπές ρύπων,

Σε ακρόασή του σε επιτροπή της Βουλής, ο Αρθούρος Ζερβός είπε ότι ο λιγνίτης θα παραμείνει το βασικό καύσιμο της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια, αλλά ο ίδιος θα επιδιώξει να επιταχύνει την στροφή της εταιρίας σε καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Η επιχείρηση θα χρειαστεί να καταβάλει 1,3 δις ευρώ για αγορά δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2013, όταν αλλάξει το καθεστώς δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων στην ΕΕ, είπε ο Ζερβός επικαλούμενος εκτιμήσεις της προηγουμένης διοίκησης.

"Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι το 2013," είπε ο Ζερβός.

Αν δεν ληφθούν μέτρα για την μείωση του κόστους εκπομπής ρύπων, τα τιμολόγια ηλεκτρικού θα πρέπει να ανεβούν, ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να παραμείνει βιώσιμη οικονομικά, πρόσθεσε.

"'Η η ΔΕΗ θα φαλιρίσει ή θα ανέβουν τα τιμολόγια ," είπε. "Θα έρθει ένα επιπλέον κόστος 1,3 δις. Αυτό το κόστος κάποιος πρέπει να το επωμιστεί".

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, η υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτρέψει την αύξηση των τιμολογίων από το 2011 και μετά.

"Έχουμε από τα φθηνότερα οικιακά τιμολόγια σε όλη την Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε την διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής με ένα μείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και βέβαια χωρίς να ριψοκινδυνεύουμε την παρουσία της δημόσιας εταιρίας στο Χρηματιστήριο," είπε η Μπιρμπίλη.


--
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ “ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
» Το Avatar υπάρχει και είναι στη Γη
» Η αυτοδιοίκηση θα είναι ο μεγάλος χαμένος
» ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ;
» Η δεματοποίηση σκουπιδιών δεν είναι η λύση.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: